Bulgarele de zapada de la Londra. Cat de mare si de departe va ajunge?

Miercuri, 22 Iunie 2016, ora 20:24
696 citiri
Bulgarele de zapada de la Londra. Cat de mare si de departe va ajunge?

Uniunea Europeana nu este o constructie perfecta. Nici macar pe aproape. Cele mai recente dintre crize, cea greceasca si cea a refugiatilor, au pus reflectorul pe probleme structurale grave al constructiei europene. Si ele sunt provocate, potrivit majoritatii analistilor, de un deficit de integrare, de fapt.

Exista o moneda unica, dar ea nu este sustinuta de o politica fiscala comuna care sa fie gandita si supravegheata de organisme comune cu reala putere de decizie. Avem spatiu de libera circulatie, dar politicile si chiar procedurile privind imigratia sunt diferite de la o tara la alta.

Suntem sub asediul terorismului, insa domeniul securitatii tine de suveranitatea fiecarei tari, ceea ce impiedica practic o reala cooperare a serviciilor de securitate cu consecinte deja vazute.

Cu alte cuvinte, corul european devine din ce in ce mai cacofonic, partiturile incep sa fie din ce in ce mai diferite, evolutie accentuata de o criza acuta de lideri, care nu au nici viziunea, nici ...citeste mai departe despre "Bulgarele de zapada de la Londra. Cat de mare si de departe va ajunge?" pe Ziare.com

#referendum Brexit UE , #Stiri International