Bulgaria cedeaza in fata amenintarilor Rusiei: Se opune flotei NATO in Marea Neagra

Joi, 16 Iunie 2016, ora 17:14
1027 citiri

Bulgaria pare sa fi cedat in fata amenintarilor Rusiei, anuntand ca se opune initiativei Romaniei de creare a unei flote militare NATO in Marea Neagra.

Asta desi, in urma cu cateva saptamani, Guvernul de la Sofia semnala ca sustine propunerea.

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a declarat joi ca atat el, cat si presedintele Rosen Plevneliev se opun initiativei Romaniei de creare a unei flote militare NATO in Marea Neagra.

"Nave NATO pot efectua patrule pe frontierele noastre doar in cazul unui aflux puternic de refugiati", a declarat Borisov, citat de site-ul Novinite.com.

Pe 20 mai, ministrul bulgar de Externe, Daniel Mitov, anunta ca Bulgaria sustine suplimentarea capacitatilor NATO in Marea Neagra.

"Bulgaria poarta discutii cu Romania si Turcia. Se discuta despre suplimentarea capacitatilor militare in zona Marii Negre. Bulgaria va face tot posibilul pentru consolidarea capacitatilor militare in zona Marii Negre", declara Daniel Mitov la Bruxelles.

Schimbarea de ...citeste mai departe despre "Bulgaria cedeaza in fata amenintarilor Rusiei: Se opune flotei NATO in Marea Neagra" pe Ziare.com

#flota NATO Bulgaria, #flota NATO Marea Neagra, #NATO Bulgaria Romania , #Stiri International