Bulgaria nu mai permite Rusiei sa ii foloseasca spatiul aerian: Dubii legate de ce transporta in Siria

Marti, 08 Septembrie 2015, ora 16:13
1029 citiri
Bulgaria nu mai permite Rusiei sa ii foloseasca spatiul aerian: Dubii legate de ce transporta in Siria
Foto: Arhiva Ziare.com

Bulgaria nu mai permite Rusiei sa ii foloseasca spatiul aerian spre Siria, din cauza ca exista dubii in privinta incarcaturii unor avioane care ar furniza ajutoarea umanitare in tara ravasita de razboi.

"Ministerul bulgar de Externe a restrictionat zborurile deasupra Bulgariei a avioanelor militare cu destinatia Siria. Avem destule informatii care ne fac sa avem dubii in privinta incarcaturii aeronavelor", a declarat, marti, purtatorul de cuvant al institutiei de la Sofia pentru agentia Reuters, citata de Russia Today.

Acesta a adaugat ca decizia a fost luata zilele trecute, fara sa ofere detalii suplimentare.

Anterior, tot marti, publicatia Kathimerini din Grecia a relatat ca Bulgaria si-a inchis spatiul aerian pentru Rusia, ceea ce inseamna ca doua avioane rusesti vor fi nevoite sa foloseasca spatiul aerian al Iranului.

Vestea din Bulgaria a venit la o zi dupa ce Ministerul grec de Externe a confirmat ca a primit o solicitare de la Washington, in care se cerea ca Rusiei ...citeste mai departe despre "Bulgaria nu mai permite Rusiei sa ii foloseasca spatiul aerian: Dubii legate de ce transporta in Siria" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bulgaria spatiu aerian Rusia, #Bulgaria avioane rusesti Siria , #Stiri International