Bulgarii reclama incalcarea spatiului aerian NATO de catre rusi si promit sa le intercepteze avioanele

Duminica, 24 Iulie 2016, ora 17:31
862 citiri
Bulgarii reclama incalcarea spatiului aerian NATO de catre rusi si promit sa le intercepteze avioanele
Foto: Facebook / Bulgarian Air Force

In ultima luna, s-a inregistrat o crestere a incalcarilor spatiului aerian bulgar de catre avioane militare si comerciale ale Rusiei, a declarat duminica ministrul apararii bulgar, Nikolai Nencev, care a calificat aceste incidente drept "provocari la adresa Bulgariei si a fortelor sale aeriene", transmite Reuters.

Nencev a declarat postului de televiziune bulgar Nova TV ca avioane militare ale Rusiei au patruns de patru ori in ultima luna in ceea ce el a numit "zona de responsabilitate a Bulgariei" din spatiul aerian al NATO.

Ministrul bulgar a relatat ca avioanele ruse si-au deconectat transponderele - dispozitive de comunicatie care, alaturi de radarele normale, fac mai usoara localizarea unui avion, mai ales intr-un spatiu aerian aglomerat.

"Este foarte ingrijorator, asa ca luam masuri de prevenire", a spus Nencev. Orice intrare neautorizata a unui avion va presupune ridicarea de la sol a avioanelor de lupta bulgare, a adaugat el, mentionand ca in ultima luna avioane de ...citeste mai departe despre "Bulgarii reclama incalcarea spatiului aerian NATO de catre rusi si promit sa le intercepteze avioanele" pe Ziare.com

#Bulgaria spatiu aerian, #incalcari spatiu aerian Rusia, #interceptare avion Rusia , #Stiri International