Bulgarii reclama incalcarea spatiului aerian NATO de catre rusi si promit sa le intercepteze avioanele

Duminica, 24 Iulie 2016, ora 17:31
862 citiri
Bulgarii reclama incalcarea spatiului aerian NATO de catre rusi si promit sa le intercepteze avioanele
Foto: Facebook / Bulgarian Air Force

In ultima luna, s-a inregistrat o crestere a incalcarilor spatiului aerian bulgar de catre avioane militare si comerciale ale Rusiei, a declarat duminica ministrul apararii bulgar, Nikolai Nencev, care a calificat aceste incidente drept "provocari la adresa Bulgariei si a fortelor sale aeriene", transmite Reuters.

Nencev a declarat postului de televiziune bulgar Nova TV ca avioane militare ale Rusiei au patruns de patru ori in ultima luna in ceea ce el a numit "zona de responsabilitate a Bulgariei" din spatiul aerian al NATO.

Ministrul bulgar a relatat ca avioanele ruse si-au deconectat transponderele - dispozitive de comunicatie care, alaturi de radarele normale, fac mai usoara localizarea unui avion, mai ales intr-un spatiu aerian aglomerat.

"Este foarte ingrijorator, asa ca luam masuri de prevenire", a spus Nencev. Orice intrare neautorizata a unui avion va presupune ridicarea de la sol a avioanelor de lupta bulgare, a adaugat el, mentionand ca in ultima luna avioane de ...citeste mai departe despre "Bulgarii reclama incalcarea spatiului aerian NATO de catre rusi si promit sa le intercepteze avioanele" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bulgaria spatiu aerian, #incalcari spatiu aerian Rusia, #interceptare avion Rusia , #Stiri International