Cacealmaua Full Tilt Poker: Jucatori de top furau cot la cot cu proprietarii

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 11:21
2143 citiri
Cacealmaua Full Tilt Poker: Jucatori de top furau cot la cot cu proprietarii

Full Tilt Poker a folosit 444 milioane de dolari din conturile jucatorilor de poker in interes propriu, iar Christopher Ferguson, unul dintre cei mai cunoscuti profesionisti din domeniu, urma sa primeasca 87.5 milioane de dolari din aceasta afacere. PockerStars si Absolute Poker se afla si ele in atentia autoritatilor, dupa ce Full Tilt a fost catalogat drept "schema Ponzi globala" de catre procurori.

Full Tilt Poker nu era o companie legitima de poker, ci o schma Ponzi globala, au declarat procurorii din New York despre site-ul de poker ale carei operatiuni au fost blocate on Statele Unite, in vara, scrie San Francisco Chronicle Gate.

Avocatii implicati in proces sustin ca proprietarii faimosului site de poker accesau ilegal conturile jucatorilor pentru a obtine fonduri si pentru a-si sustrage bani in interes propriu.

Potrivit investigatorilor, 444 milioane de dolari apartinand impatimitilor de poker au fost folositi timp de patru ani pentru a asigura plata conducerii companiei, inclusiv a lui Christipher Ferguson si Howard Lederer, doi dintre cei mai cunoscuti jucatori profesionisti din domeniu.

Full Tilt Poker ii asigura pe clientii sai ca toate conturile sunt protejate si neatinse, insa autoritatile sunt de alta parere. Incepand din luna martie, compania avea doar 60 de milioane de dolari in conturile bancare, bani cu care ar fi trebuit sa acopere cele 390 de milioane de dolari pe care ii datora jucatorilor.

Astfel, compania amesteca zilnic banii proprii cu banii jucatorilor, land bani de la unii jucatori pentru a plati castigurile altora, sustin procurorii.

"Full Tilt nu era o companie legitima de poker, ci o schema Ponzi globala. Pe langa faptul ca a pus la cale o frauda de proportii impotriva sistemului bancar american, site-ul de poker si-a inselat si abuzat propriii jucatori cu sume de pana la cateva sute de milioane de dolari", a declarat Preet Bharara, unul dintre avocatii care s-a ocupat de caz.

Avocatul site-ului nu a putut fi contactat de catre jurnalistii americani pentru a prezenta pozitia apararii.

Autoritatile SUA au dat in judecata Full Tilt Poker in aprilie si i-au acuzat si pe cei doi directori executivi, Nelson Burtnick si Raymond Bitar, pe care inca ii ancheteaza.

Cu ceva timp in urma, acestia au declarat ca acuzatiile sunt nefondate.

Directorii altor doua site-uri majore, PockerStars si Absolute Poker au fost acuzati si se afla in proces pentru profituri de milioane de dolari din jocuri de poker.

Legiuitorii americani au hotarat, in 2006, ca acceptarea de bani in legatura cu jocurile de noroc este ilegala, insa unii dintre marii operatori de jocuri online de carti au continuat sa isi desfasoare activitatea, considerand ca metodele lor de a procesa platile nu au cum sa fie afectate de legi.

Multe dintre companiile de poker aveau conturi speciale online, in care jucatorii bagau bani si din care erau platite pierderile si in care intrau banii castigati.

In procesul impotriva Full Tilt, avocatii Departamentului de Justitie el SUA sustin ca, desi compania ii asigura pe jucatori ca toate acele conturi erau tinute separat de conturile ei de operare, banii din acele conturi erau cheltuiti in mod regulat in alte scopuri, inclusiv plata proprietarilor si membrilor din consiliul de conducere.

Astfel, Bitar a primit 41 de milioane de dolari si Ledererer 42 de milioane de dolari, in timp ce Ferguson urma sa ia 87.5 milioane de dolari, potrivit procurorilor.

#christopher ferguson poker, #frauda poker, #full tilt poker, #inselaciune poker , #Stiri International