Cadere abrupta in sondaje a Angelei Merkel: 1 din 2 germani crede ca ar trebui sa demisioneze

Miercuri, 27 Decembrie 2017, ora 17:18
888 citiri
Cadere abrupta in sondaje a Angelei Merkel: 1 din 2 germani crede ca ar trebui sa demisioneze
Foto: Arhiva Ziare.com

Aproape jumatate dintre germani cred ca Angela Merkel ar trebui sa demisioneze inainte de viitoarele alegeri, programate in 2021.

O ancheta YouGov, publicata miercuri de DPA, arata ca 47% dintre persoanele chestionate vor ca Merkel sa demisioneze inainte de incheierea mandatului, in timp ce doar 36% vor sa-si incheie mandatul.

Sustinerea cancelarului in exercitiu era mai puternica imediat dupa alegerile parlamentare din toamna.

Un songaj YouGov din perioada respectiva arata ca doar 36% dintre alegatori se declarau in favoarea unei plecari mai devreme a lui Merkel, iar 44% voiau ca ea sa ramana in post.

Negocieri in vederea formarii unei coalitii intre blocul CSU/CDU (conservatori) al cancelarului in exercitiu si Partidul Social Democrat (SPD, centru-stanga) urmeaza sa inceapa pe 7 ianuarie.

Aceste negocieri pot sa conduca la o reeditare a "marii coalitii" sau la formarea unui Guvern minoritar condus de Merkel.

Un esec al acestor negocieri poate conduce la organizarea unor noi alegeri la inceputul lui 2018. ...citeste mai departe despre "Cadere abrupta in sondaje a Angelei Merkel: 1 din 2 germani crede ca ar trebui sa demisioneze" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Merkel Germania cadere , #Stiri International