Cainii latra, ursul merge

Sambata, 24 Iunie 2017, ora 18:13
1020 citiri
Cainii latra, ursul merge

Incepand cu ziua anuntarii rezultatului alegerilor din 8 noiembrie 2016 si, mai ales dupa preluarea mandatului de la Casa Alba, o puzderie de analisti, consultanti, specialisti, experti, sociologi, politologi, comentatori, cartitori, barfitori se intrec in a prezice catastrofa care paste America.

Ascultandu-i pe acestia, te si miri cum de mai supravietuieste fragila natiune americana si cum nu se prabuseste in negura istoriei precum Imperiul Roman sau Imperiul Bizantin. Mai ales ca, aflam de la distinsii progresisti enumerati mai sus, Donald Trump, acest Nero al americanilor, deja a inceput sa incendieze America si lumea, motiv pentru care s-au si facut sondaje care sa-l prezinte ca pe cel mai detestat presedinte american.

Conform sondorilor pe larg mediatizati, procentajele de americani care aproba prestatia presedintelui Trump a batut toate recordurile negative, rata de aprobare a acestuia scazand chiar si la 35% (adica doar unul din trei americani il mai aproba). Comparand aceste date cu procentajele, tot dupa sase luni de mandat, uluitoare ale lui Kennedy (73%), G.W.Bush (70%), Nixon sau Carter (63%) mai ca iti vine sa plangi de mila lui Trump. Numai Bill Clinton mai era atat de nepopular in iunie 1993 (41%).

Prabusirea din sondaje a celui de-al 45-lea presedinte american ar fi trebuit sa conduca la un dezastru pentru Partidul Republican, la o degringolada vecina cu nebunia auto-distructiva a PSD-ului. Impopularitatea lui Trump ar fi trebui sa il transforme pe acesta intr-un mic Grindeanu, iar republicanii revoltati ar fi trebuit sa il demita ei insisi pentru a-si mai pastra locul in istorie.

Cand colo, ce sa vezi, conservatorii suicidali defileaza inconstienti cu icoana lui Trump si se declara adeptii acestuia, constant peste 85% din alegatorii declarati republicani aproband mandatul Trump. Probabil ca asa vor fi maturati de votul popular. Mai ales ca se apropiau prezis-catastroficele "alegeri speciale".

Pana acum, in 2017 au avut loc un numar de patru "alegeri speciale", adica s-au ales reprezentantii din patru districte, ca urmare a trecerii titularilor portofoliilor din Camera Reprezentantilor in administratia Trump. Ar fi fost de asteptat sa inregistram patru esecuri usturatoare in dreptul republicanilor, in conditiile in care toti cei patru candidati republicani se mai si faleau ca sunt adeptii sectei Trump-iste.

Dar sa le luam pe rand:

Ryan Zinke a demisionat din postul de congressman de Montana pentru a deveni ministrul de ...citeste mai departe despre "Cainii latra, ursul merge" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Donald Trump administratie SUA, #alegeri speciale SUA , #Stiri International