Calexit - California, independenta de SUA?

Marti, 22 Noiembrie 2016, ora 20:27
770 citiri
Calexit - California, independenta de SUA?
Foto: Pixabay

Campania "Yes California", care incurajeaza separarea politica si economica a Californiei de SUA, s-a nascut cu mai multa vreme in urma. Insa, dupa alegerea lui Trump ca presedinte, miscarea a primit un nou impuls.

Dupa Brexit urmeaza Calexit? "Yes California" se numeste campania care urmareste separarea Californiei de restul SUA. Miscarea are aproximativ 11.000 de adepti care, dupa alegerea lui Donald Trump in functia de presedinte, au organizat o demonstratie pentru desprinderea statului lor de structurile federale.

In mod traditional, California voteaza cu democratii. La fel s-a intamplat si la recentul scrutin. Silicon Valley a fost aproape in totalitate in favoarea candidatei Hillary Clinton. Iar acolo, in patria colosilor Facebook, Google sau Apple, exista acum sustinere pentru separarea statului de restul SUA. De exemplu investitorul Shervin Pishevar, care a anuntat ca doreste sa finanteze o campanie de separare si a transmis pe Twitter ca se retrage din functia sa de ...citeste mai departe despre "Calexit - California, independenta de SUA?" pe Ziare.com

#California stat independent, #California afara SUA, #Yes California, #California iesire America , #Stiri International