Calugarii budisti sunt acuzati ca masacreaza musulmanii dintr-o tara condusa de un castigator al Nobelului pentru pace

Duminica, 04 Decembrie 2016, ora 15:05
721 citiri
Calugarii budisti sunt acuzati ca masacreaza musulmanii dintr-o tara condusa de un castigator al Nobelului pentru pace
Foto: CC0 Public Domain

Premierul Malaeziei, Najib Razak, a cerut duminica dimineata comunitatii internationale sa intervina de urgenta pentru a pune capat unui "genocid" al minoritatii musulmane Rohingya din Myanmar, in timp ce s-a alaturat miilor de protestatari din Kuala Lumpur.

Protestatarii acuza ca autoritatile birmaneze finanteaza violentele impotriva minoritatii musulmane si incearca sa epureze etnic provincia Rakhine de la frontiera cu Bangladesh, informeaza Reuters.

Malaezienii musulmani s-au aratat extrem de critici fata de modul in care autoritatile birmaneze gestioneaza criza minoritatii Rohingya din provincia Rakhine. Sute de etnici musulmani au trecut ilegal frontiera cu Bangladesh pentru a scapa de crimele comise de calugarii budisti inarmati din Myanmar.

Prim-ministrul malaezian a sustinut ca aceste crime comise impotriva minoritatii musulmane reprezinta o adevarata epurare etnica.

Najib Razak a solicitat interventia de urgenta a Curtii Penale Internationale, a Organizatiei pentru ...citeste mai departe despre "Calugarii budisti sunt acuzati ca masacreaza musulmanii dintr-o tara condusa de un castigator al Nobelului pentru pace" pe Ziare.com

#budisti musulmani Birmania, #conflict budist Myanmar , #Stiri International