Canada trimite 4 avioane de lupta in Romania

Joi, 17 August 2017, ora 10:42
1268 citiri

Fortele armate canadiene (FAC) trimit aproximativ 135 de militari si patru avioane de vanatoare CF-18 Hornet ale Aviatiei regale canadiene la Constanta, in Romania, pentru a lua parte la activitatile politiei aeriene a NATO din septembrie pana in decembrie 2017.

Aceasta misiune se inscrie in cadrul operatiunii REASSURANCE si reprezinta contributia Canadei la masurile de asigurare si disuasiune ale NATO, informeaza, joi, site-ul de stiri 45enord.ca.

Forta operationala aeriana (FOA) in Romania va consolida capacitatea Fortelor Aeriene Romane pentru mentinerea integritatii spatiului aerian.

"Fortele armate canadiene sunt angajate fata de principiul apararii colective al Aliantei, care este punctul central al tratatului fondator al NATO. Militarii nostri sunt bine antrenati si hotarati sa contribuie la activitatile consolidate ale politiei aeriene a NATO care asigura integritatea spatiului aerian al aliatilor nostri", a declarat generalul-locotenent Steve Bowes, comandantul Comandamentului Operatiunilor Interarme ale FAC.

" (...) Forta noastra operationala aeriana in Romania este mandra sa participe la activitati de aparare colectiva care sprijina activitatile consolidate ale politiei aeriene a NATO", a explicat la randul sau locotenent-colonelul Mark Hickey, comandantul Fortei operationale aeriene in Romania.

Activitatile consolidate ale politiei aeriene a NATO constituie o misiune de aparare colectiva in timp de pace vizand protejarea integritatii spatiului aerian al Aliantei. FAC sprijina aceasta misiune in rotatie cu alti aliati ai NATO in cadrul operatiunii REASSURANCE incepand din mai 2014.

Citeste si NATO muta strategic in fata amenintarii Rusiei: UK trimite avioane de lupta Typhoon in Romania"Politia aeriana" NATO a interceptat 7 avioane ale Rusiei ...citeste mai departe despre "Canada trimite 4 avioane de lupta in Romania" pe Ziare.com

#Canada trimite avioane lupta Romania , #Stiri International