Canadian tinut ostatic cinci ani in Afganistan: Talibanii mi-au ucis fetita si mi-au violat sistematic sotia

Sambata, 14 Octombrie 2017, ora 16:30
2218 citiri
Canadian tinut ostatic cinci ani in Afganistan: Talibanii mi-au ucis fetita si mi-au violat sistematic sotia
Foto: captura CTV Network

Un canadian care a fost tinut ostatic timp de cinci ani in Afganistan de catre reteaua Haqqani, afiliata talibanilor, sustine ca rapitorii i-au violat sotia si i-au ucis fiica nascuta in captivitate.

Joshua Boyle a facut dezvaluirile pe aeroportul din Toronto, dupa ce a fost salvat in urma unei operatiuni organizate de armata pakistaneza, relateaza The Guardian.

Boyle spune ca a fost rapit, impreuna cu sotia sa insarcinata, in 2012, in timp ce incerca sa le livreze ajutoare locuitorilor dintr-o regiune a Afganistanului controlata de talibani.

In anii petrecuti in captivitate, sotia lui Boyle a fost violata in mod sistematic de gardienii sai, spune canadianul. Aceasta a nascut patru copii in captivitate, printre care si o fetita, care ar fi fost executata de talibani drept razbunare pentru ca tatal nu a dorit sa coopereze.

Pe de alte parte, exista si cateva informatii controversate in legatura cu situatia canadianului.

Astfel, CNN citeaza un inalt oficial american care sustine ca Boyle a refuzat sa urce la bordul unui avion militar al SUA, de teama ca ar putea fi retinut pe sol american. Boyle a negat aceasta informatie.

De asemenea, a fost mentionata casnicia sa anterioara cu sora lui Omar Khadr, un canadian care a fost intemnitat timp de zece ani in inchisoarea de la Guantanamo Bay, dupa ce a fost capturat la o baza al-Qaida din Afghanistan.

Boyle a fost eliberat miercuri impreuna cu sotia sa si cu trei copii ai cuplului, nascuti de asemenea in captivitate.

C.S. ...citeste mai departe despre "Canadian tinut ostatic cinci ani in Afganistan: Talibanii mi-au ucis fetita si mi-au violat sistematic sotia" pe Ziare.com

#canadian ostatic Afganistan, #rapire talibani , #Stiri International