Capitala Letoniei este in pragul falimentului din cauza unui scandal de coruptie

Duminica, 23 Decembrie 2018, ora 16:39
803 citiri
Capitala Letoniei este in pragul falimentului din cauza unui scandal de coruptie
Foto: Pixabay (Arhiva)

Un scandal de coruptie legat de achizitia de tramvaie, troleibuze si autobuze pentru societatea de transport public a capitalei Letoniei, Riga, a adus administratia acestui oras in pragul falimentului.

Pe data de 14 decembrie, agentia letona anticoruptie KNAB a perchezitionat birourile companiei de transport public Satiksme (RS) si l-a arestat pe directorul acesteia, Leons Bemhens, impreuna cu alti angajati implicati in achizitia unor mijloace de transport prin contracte incheiate intre anii 2013 si 2016 si in spatele carora KNAB suspecteaza ca s-ar afla fapte de dare de mita urmate de operatiuni de spalare de bani.

In urma acestui scandal, bancile scandinave sau internationale, printre care si Banca Europeana de Investitii (BEI), ar putea anula creditele angajate pentru respectivele contracte, in valoare totala de circa 270 de milioane de euro.

Societatea de transport public din Riga, subventionata de municipalitate, risca astfel sa intre in insolventa, caz in care nu va mai putea fi salvata decat cu banii contribuabililor.

Viceprimarul orasului, Andris Ameriks, si-a dat zilele trecute demisia, iar municipalitatea a prezentat o motiune prin care cere demisia intregului consiliu general al primariei, inclusiv pe cea a primarului social-democrat Nils Usakovs. ...citeste mai departe despre "Capitala Letoniei este in pragul falimentului din cauza unui scandal de coruptie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Riga faliment, #Letonia faliment , #Stiri International