Care sunt cei mai bogati monarhi ai lumii?

Marti, 03 Mai 2011, ora 22:56
1943 citiri
Care sunt cei mai bogati monarhi ai lumii?

Pe 29 aprilie, Kate Middleton a devenit, in mod oficial, membra a uneia din cele mai bogate familii regale din lume. Totusi, familia regala britanica nu este prima in acest top, chiar daca este, poate, cea mai cunoscuta. 

Iata topul celor mai bogati monarhi din lume, potrivit Investopedia:

Regele Bhumibol al Thailandei

Regele Bhumibol detine cel putin doua recorduri: este monarhul cu cea mai lunga perioada la conducere, dintre cei aflati inca in viata, dar si cel mai bogat.

Averea sa este estimata la aproximativ 30 de miliarde de dolari, in mare parte obtinuta din investitii in afaceri locale, cum ar fi Siam Cement sau Siam Commercial Bank. Desi regele Bhumibol are putine puteri atribuite de Constitutie, a intervenit de multe ori in politica thailandeza, pentru a rezolva diverse crize, iar starea sa precara de sanatate a condus, de mai multe ori, la vanzari spectaculoase pe bursa de valori locala.

Sultanul din Brunei, Hassanal Bolkiah

Deloc surprinzator, o mare parte din cei mai bogati monarhi si-au strans averea din afacerile cu petrol si alte resurse naturale.

Sultanul Bruneiului este unul din acestia, avand o avere estimata la 20 de miliarde de dolari.

In ciuda faptului ca rezervele de petrol la nivel mondial sunt in scadere, Hassanal Bolkiah nu a dat semne de a incerca sa dezvolte tara pe o alta directie, cel putin deocamdata.

Vezi continuarea pe ziare.com

#cei mai bogati monarhi, #familii regale, #avere, #investitii , #Stiri International