Care sunt optiunile lui Putin in Ucraina?

Sambata, 03 Mai 2014, ora 10:47
1399 citiri
Care sunt optiunile lui Putin in Ucraina?
Foto: AP

Pentru a intelege cum este perceputa criza din Ucraina de la Kremlin, trebuie sa stim ca Putin si anturajul sau au fost initial luati prin surprindere de felul in care SUA si Uniunea Europeana au manevrat in asa fel incat presedintele Viktor Ianukovici si regimul sau sa cada.

In ianuarie, si chiar in prima parte a lui februarie, nimeni de pe coridoarele puterii din Moscova nu anticipa ca evenimentele din Kiev vor evolua atat de dramatic, mai ales ca Ianukovici parea ca se joaca atat cu Rusia, cat si cu Occidentul, incercand sa obtina cate ceva de la fiecare in schimbul a nimic, scrie Alexander Nekrasov pentru Al Jazeera.

Marea trezire a venit in acea zi din februarie cand liderii opozitiei ucrainene, incurajati din strainatate, au decis sa ridice miza in jocul lor si, ca rezultat, protestele de la Kiev au devenit violente si au inceput impuscaturile.

In privat, multi oficiali rusi admit ca serviciile de informatii rusesti au esuat spectaculos in prezicerea cursului ...citeste mai departe despre "Care sunt optiunile lui Putin in Ucraina?" pe Ziare.com

#Putin optiuni Ucraina stil retinut, #Putin optiuni Ucraina reactie lant, #Putin cai optiuni Ucraina Occident , #Stiri International