Caricatura cu Theresa May decapitata, pe coperta Charlie Hebdo, in ziua alegerilor din Marea Britanie (Foto)

Joi, 08 Iunie 2017, ora 18:40
1085 citiri
Caricatura cu Theresa May decapitata, pe coperta Charlie Hebdo, in ziua alegerilor din Marea Britanie (Foto)
Foto: Facebook/ Charlie Hebdo Officiel

Revista satirica Charlie Hebdo dedica prima pagina a numarului de joi alegerilor anticipate care au loc in Marea Britanie. Caricaturistii francezi au pregatit un desen ce o infatiseaza pe Theresa May decapitata.

"Destul, ajunge!", spune premierul britanic, care isi tine propriul cap in mana, scrie Daily Mail. Replica face referire la discursul lui May dupa cel mai recent atentat de la Londra.

Revista satirica mai cuprinde si caricaturi cu britanici terifiati care fug de un atac terorist in apropiere de Big Ben, impreuna cu mesajul "sfaturi de slabit de la ISIS - fugiti repede".

Un alt desen pare un omagiu pentru caricaturistii ucisi de doi teroristi in luna ianuarie 2015, dupa o satirizare a Profetului Mahomed. Un britanic spune "Cel putin, (noi) n-am caricaturizat niciodata profetul".

Desenele sunt realizate in conditiile in care, in ultimele saptamani, Manchester si Londra au fost tinta unor atacuri teroriste, revendicate de Statul Islamic si soldate cu 30 de morti.

Joi, britanicii merg la urne, pentru alegerile parlamentare. Este un fel de ultima incercare a premierului Theresa May de a legitima iesirea tarii din Uniunea Europeana, la un an de la votul pentru Brexit.

Sunt puse in joc cele 650 de locuri din Parlamentul britanic, dupa ce 522 de alesi din fosta Legislatura, cu mult peste pragul de doua treimi necesar, au votat pentru alegeri anticipate.

In continuare, se va forma un guvern sau va fi o coalitie de guvernare. Acest nou guvern va avea sarcina de a negocia iesirea tarii din Uniunea Europeana. Theresa May doreste ca acest proces sa fie unul "dur".

Inaintea declansarii anticipatelor, conservatorii aveau majoritate in Parlament - 330 de locuri, fata de minimul necesar de 326. Insa acum sondajele arata ca partidul premierului va rata majoritatea in noua Legislatura, dupa alegeri, astfel ca va fi nevoie de o alianta la guvernare. The Independent noteaza ca, la sfarsitul lunii mai, conservatorii erau creditati cu 310 locuri in urma alegerilor de joi.

Cum se mobilizeaza britanicii la vot, pe retelele sociale. Votati si nu va mai cer cadou de nunta! (Galerie foto)May si Corbyn intra umar la umar in alegeri, dupa o campanie marcata de atacuri teroriste ...citeste mai departe despre "Caricatura cu Theresa May decapitata, pe coperta Charlie Hebdo, in ziua alegerilor din Marea Britanie (Foto)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Charlie Hebdo caricatura Theresa May, #Theresa May decapitata caricatura, #Theresa May caricatura alegeri Marea Britanie , #Stiri International