Casa Alba a fost inchisa pentru vizitatori din Marea Britanie, Australia, Canada si Danemarca

Vineri, 10 Martie 2017, ora 12:19
1137 citiri
Casa Alba a fost inchisa pentru vizitatori din Marea Britanie, Australia, Canada si Danemarca
Foto: Twitter/The White House

Turisti straini din mai multe tari, inclusiv Marea Britanie, au fost anuntati ca nu pot vizita Casa Alba, la numai cateva zile dupa ce presedintele american Donald Trump a redeschis-o pentru vizitatori.

Casa Alba a fost redeschisa pentru vizitatori saptamana aceasta, pentru prima data dupa investirea in functie a lui Trump, insa turistii straini au fost indrumati sa isi contacteze ambasadele la Washington pentru a cere dreptul de a o vizita.

Mai multe ambasade straine au precizat ca Departamentul de Stat le-a informat ca cetatenii straini nu pot vizita deocamdata resedinta prezidentiala.

Printre tarile ai caror cetateni nu pot intra in Casa Alba se numara Marea Britanie, Australia, Canada si Danemarca.

"Desi site-ul Casei Albe indeamna cetatenii straini sa isi contacteze ambasada pentru a aranja un tur, noi am fost anuntati de Departamentul de Stat ca astfel de tururi nu sunt posibile in prezent. Bineinteles ca vom updata acest site imediat ce Departamentului de Stat ne va permite sa aranjam din nou tururi la Casa Alba", a afirmat Ambasada Danemarcei.

"Departamentul american de Stat NU a facilitat tururi publice sponsorizate de ambasada la Casa Alba din 2011", a transmis si Ambasada Australiei.

Ambasada Canadei le sugereaza cetatenilor sai sa viziteze Centrul pentru Vizitatori al Casei Albe, care este deschis pentru toata lumea. "Puteti lua in considerare si tururi gratuite, cu ghid, la alte institutii americane simbol, printre care Pentagonul, Capitoliul, Biblioteca Congresului, Arhivele Nationale si Washington Monument", adauga reprezentanta diplomatica.

Americanii care vor sa viziteze Casa Alba trebuie sa isi aranjeze turul prin intermediul reprezentantilor lor in Congres.

Citeste mai multe despre Casa Alba, dar si ce presupunea turul acesteia in timpul administratiei Obama. ...citeste mai departe despre "Casa Alba a fost inchisa pentru vizitatori din Marea Britanie, Australia, Canada si Danemarca" pe Ziare.com

#vizite Casa Alba turisti straini, #Casa Alba redeschisa vizitatori Trump, #Casa Albva vizite, #programare vizita Casa Alba , #Stiri International