Casa Alba anunta ce bunuri americane pot fi vandute catre Huawei

Luni, 01 Iulie 2019, ora 09:27
1045 citiri
Casa Alba anunta ce bunuri americane pot fi vandute catre Huawei
Foto: Arhiva Ziare.com

Decizia presedintelui Donald Trump de a permite vanzari de bunuri americane catre grupul chinez va fi aplicata numai produselor disponibile pe scara larga la nivel mondial, nu si celor mai sensibile echipamente, a declarat presedintele Consiliului Economic National de la Casa Alba, Larry Kudlow.

"Tot ce se va intampla este ca Departamentul pentru Comert va acorda unele licente suplimentare" pentru componente disponibile la nivel general de care compania are nevoie, a afirmat Kudlow la postul Fox News.

In special producatorii americani de microcipuri "vand produse care sunt disponibile in alte tari... aceasta nu este o amnistie generala...problemele de securitate nationala sunt de o importanta majora", a spus consilierul.

Ridicarea partiala a restrictiilor impuse Huawei a fost un element major al acordului convenit in weekend de presedintele Trump si presedintele chinez Xi Jinping pentru reluarea negocierilor comerciale dintre cele doua tari.

Vezi si Trump anunta reluarea negocierilor: Cum dau SUA drepturile omului pe afaceri, in relatia cu China

Decizia a fost criticata de senatori americani ingrijorati ca Huawei are legaturi apropiate cu agentiile chineze de spionaj care s-ar putea folosi de distribuirea globala a tehnologiei companiei.

Huawei, cel mai mare producator de echipamente de telecomunicatii si al doilea mare producator de smartphone-uri din lume, neaga ca produsele sale reprezinta un risc de securitate si a incercat sa conteste embargoul american in justitie.

Kudlow a spus ingrijorarile referitoare la Huawei vor face subiectul unor noi discutii.

Vezi si Cat ii costa Trump pe chinezii de la Huawei: Compania preconizeaza un impact de 30 de miliarde de dolari ...citeste mai departe despre "Casa Alba anunta ce bunuri americane pot fi vandute catre Huawei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump China Huawei, #vanzari SUA Huawei, #SUA Huawei vanzari , #Stiri International