Casa Alba: Sa vii in America nu este un drept, este un privilegiu. Alte tari ar putea intra pe lista celor interzise (Video)

Luni, 30 Ianuarie 2017, ora 22:38
5929 citiri
Casa Alba: Sa vii in America nu este un drept, este un privilegiu. Alte tari ar putea intra pe lista celor interzise (Video)
Foto: captura video Youtube

Secretarul de presa al Casei Albe, Sean Spicer, a vorbit luni despre deja controversata masura luata de presedintele american Donald Trump de a interzice intrarea in SUA a refugiatilor si a cetatenilor din sapte tari musulmane.

"Sa poti veni in America este un privilegiu, nu un drept. (...) De asemenea, trebuie sa asteptam la rand", a spus Spicer, intr-o conferinta de presa, citat de The Guardian.

Oficialul american a subliniat si ca Donald Trump vrea ca imigrantii sa vina in tara "pasnic" si sa se bucure de America.

Spicer a refuzat sa raspunda la intrebarea unui jurnalist, cu referire la faptul ca circa 300 de oameni din toata lumea care asteptau sa se urce in avioane cu destinatia SUA nu au primit permisiunea de a face acest lucru, din cauza interdictiei de calatorie.

"Este vorba despre siguranta Americii. Asta este motivul pentru care majoritatea americanilor sunt de acord cu presedintele. Acesti pasi sunt sincer pasi de bun simt sa ne asiguram ca nu ne vom uita niciodata in oglinda retrovizoare spunandu-ne 'ar fi trebuit sa facem ceva'", a subliniat insa Spicer.

Intrebat daca Donald Trump are ceva de spus protestatarilor si celor care sunt afectati de interdictiile de calatorie, responsabilul cu comunicarea cu presa a precizat ca prefera ca oamenii sa astepte in aeroporturi decat sa aiba de-a face cu terorismul.

Nu in ultimul rand, intrebat daca alte tari vor fi adaugate listei pe care se afla deocamdata sapte tari, Spicer a mentionat: "Nu trebuie sa ne uitam la familiile (celor) de la maratonul din Boston, de la San Bernandino, sa ne intrebam daca putem merge mai departe", adaugand ca este posibil ca alte tari sa fie puse pe lista.

Printre masurile ordinului semnat vineri de presedintele Donald Trump se numara interzicerea accesului in SUA, pentru 90 de zile, pentru cetateni veniti din Irak, Siria, Iran, Libia, Somalia, Sudan si Yemen, suspendarea programului de primire de refugiati in SUA pentru 120 de zile sau interzicerea primirii de refugiati din Siria pe termen nelimitat, pana cand vor fi facute "schimbari semnificative".

...citeste mai departe despre "Casa Alba: Sa vii in America nu este un drept, este un privilegiu. Alte tari ar putea intra pe lista celor interzise (Video) " pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#purtator de cuvant Casa Alba imigranti, #Donald Trump interdictie imigranti, #Donald Trump refugiati, #Trump imigranti SUA , #Stiri International