Casa in care a copilarit Trump a fost ocupata de refugiati in weekend

Luni, 18 Septembrie 2017, ora 15:20
1006 citiri
Casa in care a copilarit Trump a fost ocupata de refugiati in weekend
Foto: Arhiva Ziare.com

Casa in care a copilarit presedintele american Donald Trump, la New York, a avut in weekend locatari noi - refugiati care si-au impartasit povestile, pentru a atrage atentia asupra crizei migrantilor.

Locuinta cu trei etaje, in stil Tudor, construita de tatal lui Trump, Fred, in 1940, poate fi inchiriata in prezent pe Airbnb, cu pretul de 725 de dolari pe noapte. In martie, ea a fost vanduta unei persoane neidentificate, pentru 2,14 milioane de dolari.

Organizatia internationala antisaracie Oxfam a inchiriat-o sambata si a invitat patru refugiati sa discute cu jurnalistii.

"Am vrut sa ii transmitem un mesaj puternic lui Trump si liderilor lumii, ca trebuie sa faca mai mult pentru a primi refugiatii", a declarat Shannon Scribner, director al Departamentului umnitar al Oxam America.

Intr-un dormitor de la etaj, Eiman Ali, in varsta de 22 de ani, se uita in jur, la podeaua din lemn inchis la culoare si la o copie a cartii "Trump: The Art of the Deal", aflata pe o masa din apropiere.

"Stiind ca Donald Trump era aici la varsta de patru ani ma face sa ma gandesc unde eram eu la varsta da patru ani", spune Ali, zambind, cu fata incadrata de un hijab gri. "Cu totii suntem copii crescuti sa fie cetateni productivi, cu atat de multe visuri si sperante", adauga ea.

Ali avea trei ani cand a ajuns in SUA din Yemen, unde parintii ei fugisera cand a izbucnit razboiul in tara lor de origine, Somalia.

Ghassan al-Chahada, in varsta de 41 de ani, un refugiat sirian care a sosit in SUA cu sotia si cei trei copii ai sai, in 2012, sta intr-o camera cu paturi suprapuse si o placuta pe care scrie ca probabil acela a fost dormitorul lui Donald Trump in copilarie.

"Inainte sa inceapa conflictul in Siria, visam sa venim in America. Pentru noi a fost un vis implinit", a povestit el.

Barbatul a marturisit, insa, ca viata sa s-a schimbat cand Trump a semnat ordinul prin care le-a interzis oamenilor din Siria si alte cinci tari cu populatie musulmana ca intre pe teritoriul SUA.

Citeste mai departe despre "Casa in care a copilarit Trump a fost ocupata de refugiati in weekend" pe Ziare.com.

#casa Trump imigranti, #casa Trump refugiati, #casa copilarit Trump , #Stiri International