Cat a costat organizarea atentatelor de la Paris

Joi, 03 Decembrie 2015, ora 19:03
746 citiri
Cat a costat organizarea atentatelor de la Paris
Foto: Arhiva Ziare.com

Autorii atentatelor din 13 noiembrie nu au avut nevoie de mai mult de 30.000 de euro pentru a organiza aceste atacuri, a declarat joi ministrul francez al Finantelor, Michel Sapin, potrivit caruia operatiunea a fost finantata printr-un "cumul de sume foarte mici", mai ales prin intermediul cardurilor preplatite.

"Costul recentelor atentate, finantarea lor, este o suma care nu a depasit 30.000 de euro", a afirmat Sapin, intr-o conferinta de presa dedicata in principal luptei impotriva finantarii terorismului, conform editiei online in limba franceza a Huffington Post.

Potrivit Tracfin, serviciul de informatii financiare care tine de Ministerul Finantelor, aceste carduri preplatite, unele cumparate in Belgia, au permis inchirierea automobilelor si apartamentelor folosite de atentatori.

"O informare rapida despre aceste miscari financiare de sume mici poate fi cruciala" pentru reperarea teroristilor, a subliniat Michel Sapin, insistand pe rolul jucat de agentii Tracfin in ancheta ...citeste mai departe despre "Cat a costat organizarea atentatelor de la Paris" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#costuri atentate Paris, #bani finantare atentate Paris , #Stiri International