Cat au costat atentatele din Paris si Bruxelles economia belgiana

Sambata, 03 Decembrie 2016, ora 21:17
932 citiri
Cat au costat atentatele din Paris si Bruxelles economia belgiana
Foto: Arhiva Ziare.com

Atacurile teroriste din Paris si Bruxelles au costat economia belgiana 2,4 miliarde de euro in ultimul an, adica 0,57% din PIB, informeaza un raport dat publicitatii sambata de Federatia Companiilor din Belgia.

"Fara aceste atentate, economia belgiana ar fi inregistrat o crestere de aproape 2% in 2016, in loc de 1,3% sau 1,4% cat este prevazut in prezent", a explicat intr-un comunicat Edward Roosens, economist sef al organizatiei, arata EFE.

Federatia Companiilor Belgiene, care reprezinta peste 5.000 de firme din tara, si-a prezentat sambata analiza cu privire la impactul economic al atentatelor intre noiembrie 2015 si aceeasi luna a anului in curs asupra sectoarelor cele mai afectate: turismul si industria hoteliera, comertul, evenimentele si transportul aerian.

Organizatia calculeaza ca a incetinit cresterea in sectorul privat, astfel ca in 2016 s-au creat cu 8.000-9.500 de locuri de munca mai putin decat era prevazut. Totodata, 2.300 de lucratori au fost suspendati temporar ...citeste mai departe despre "Cat au costat atentatele din Paris si Bruxelles economia belgiana" pe Ziare.com

#atentate Paris Bruxelles costuri, #atentate Paris Bruxelles economie, #atentat Paris impact economie , #Stiri International