Cat de departe ajunge si cat de periculoasa este racheta lansata acum de Coreea de Nord

Marti, 14 Februarie 2017, ora 09:55
1104 citiri

Noul tip de racheta balistica, lansat duminica de Coreea de Nord, are o raza de actiune de peste 2.000 de kilometri, a anuntat agentia de informatii din Coreea de Sud.

Racheta cu combustibilul solid, despre care Phenianul afirma ca este o versiune modernizata, cu raza extinsa de actiune, a unei rachete balistice lansata de submarine, a atins o altitudine de circa 550 de kilometri si a zburat circa 500 de kilometri spre Japonia, inainte de a cadea in mare, la est de Peninsula Coreea, transmite Reuters.

Coreea de Nord a testat in trecut rachete cu o raza de actiune de peste 3.000 de kilometri, dar, de aceasta data, a anuntat ca este pe punctul de a testa o racheta balistica intercontinentala, ce ar putea ameninta zona continentala a Statelor Unite, aflata la circa 9.000 de kilometri distanta.

"Suntem atenti, considerand ca datele si tehnologia de la cel mai recent test pot fi aplicate" in cazul unei rachete intercontinentale, a declarat marti ministrul sud-coreean al Apararii, Han Min-koo.

Consiliul de Securitate al ONU a denuntat lansarea si le-a cerut membrilor sa isi intensifice eforturile pentru a implementa sanctiuni vizand statul izolat, fara a preciza, insa, ce actiuni ar putea lua.

"In mod clar, Coreea de Nord este o problema mare, mare si ne vom ocupa de ea cu forta", a spus si presedintele american Donald Trump intr-o conferinta de presa organizata luni.

Coreea de Nord il testeaza pe Trump: A lansat o racheta balistica

Nici el nu a evocat un eventual raspuns clar, insa ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, a declarat intr-un comunicat: "Este timpul sa tragem Coreea de Nord la raspundere - nu prin cuvintele noastre, ci prin actiunile noastre".

Ea a emis comunicatul dupa reuniunea de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU, convocata de Statele Unite, Japonia si Coreea de Sud.

Un oficial sud-coreean a declarat ca Washingtonul intentioneaza sa desfasoare "echipamente strategice" in exercitiile militare anuale viitoare pe care le va desfasura alaturi de Coreea de Sud, din cauza amenintarii sporite din partea Nordului. Exercitiile incep, de obicei, in martie.

Oficialul nu a precizat ce echipamente ar putea fi folosite. In trecut, manevrele au inclus bombardiere B-2, avioane de lupta F-22 si submarine nucleare. ...citeste mai departe despre "Cat de departe ajunge si cat de periculoasa este racheta lansata acum de Coreea de Nord" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#racheta Coreea Nord , #Stiri International