Cati dintre americanii care l-au votat pe Trump l-ar mai vota si astazi

Joi, 20 Iulie 2017, ora 19:51
745 citiri
Cati dintre americanii care l-au votat pe Trump l-ar mai vota si astazi
Foto: Facebook/ The White House

Circa unul din opt americani care au votat pentru Donald Trump la alegerile prezidentiale de anul trecut spune ca nu ar mai vota la fel, dupa cele intamplate pe parcursul primelor sale sase luni de presedintie, releva un sondaj Reuters/Ipsos.

Desi majoritatea celor care l-au votat la 8 noiembrie 2016 afirma ca isi mentin pozitia, orice erodare a bazei de sprijin ii poate crea probleme lui Trump, care a obtinut victoria la prezidentiale cu o diferenta foarte mica si fiecare sustinator este important pentru a-si putea putea vedea adoptate proiectele de catre Congres si eventual pentru a obtine un al doilea mandat in 2020, noteaza Reuters.

In sondajul realizat in iulie, 12% dintre cei intervievati nu au spus ca ar mai vota cu Donald Trump "daca alegerile prezidentiale din 2016 ar avea loc astazi". Dintre acestia, doar 1% au spus ca nu ar mai vota deloc, 4% ca ar vota cu un alt candidat, iar 7% sunt indecisi.

In acelasi timp insa, 88% si-au confirmat votul in favoarea actualului sef de stat, ceva mai mult fata de 82% in sondajul similar realizat in mai, ceea ce sugereaza o usoara imbunatatire a bazei de sprijin a liderului de la Casa Alba, in pofida esecului Partidului Republican de a revizui sistemul de sanatate si a investigatiilor cu privire la legaturile campaniei lui Trump cu Rusia.

Majoritatea presedintilor isi pierd din sustinere cu trecerea timpului, odata instalati la Casa Alba, mentioneaza Reuters.

Alegatorii lui Trump care au spus ca nu l-ar mai vota s-au declarat fie satui de criticile sale la adresa democratilor, a media si a justitiei, fie dezamagiti de faptul ca administratia nu i-a alungat pe imigrantii ilegali din comunitatile lor, fie suparati ca nu s-a pus capat lipsei de incredere si partizanatului extrem de la Washington.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sondaj alegatori Trump, #sondaj Trump jumatate de an, #sondaj cati alegatori ar vota Trump , #Stiri International