Cati dintre romani cred ca tara noastra ar trebui sa primeasca refugiati - sondaj INSCOP

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 11:53
814 citiri
Cati dintre romani cred ca tara noastra ar trebui sa primeasca refugiati - sondaj INSCOP
Foto: Ministerul Afacerilor Interne

Mai mult de jumatate dintre romani cred ca tara noastra nu ar trebui sa primeasca refugiati si ca acestia nu ar trebui sa se stabileasca in Romania, arata un sondaj INSCOP.

Astfel, 56,2% dintre respondenti cred ca Romania nu ar trebui sa primeasca refugiati, in timp ce 35,5% cred ca ar trebui sa primeasca, iar 8,3% au ales varianta "nu stiu sau nu raspund".

Dintre cei care cred ca Romania trebuie sa primeasca refugiati, 82,1% considera ca tara noastra trebuie sa stabileasca singura cota pe care o poate primi, iar 14,6% spun ca ar trebui primit numarul de refugiati cerut de UE, in timp ce procentul non-raspunsurilor a fost de 3,3%.

Potrivit sondajului, 26,5% dintre romani ar fi de acord ca refugiatii sa se stabileasca in Romania, in timp ce 65,3% sustin contrariul. In aceasta chestiune, procentul non-raspunsurilor a fost de 8,2%.

Cat de informati sunt romanii

Barometrul arata ca 95,8% dintre romani declara ca au auzit de criza refugiatilor din Orientul Mijlociu, 2,2% ca ...citeste mai departe despre "Cati dintre romani cred ca tara noastra ar trebui sa primeasca refugiati - sondaj INSCOP" pe Ziare.com

#romani imigranti atitudine, #Romania politica refugiati, #sondaj imigranti stabilire Romania, #sondaj refugiati Romania , #Stiri International