Cautiune de 10 milioane de dolari pentru Paul Manafort, plasat in arest la domiciliu. Trump se distanteaza de el

Luni, 30 Octombrie 2017, ora 21:49
689 citiri

Paul Manafort, directorul fostei echipe de campanie a presedintelui Donald Trump, si fostul subaltern Rick Gates au fost plasati in arest preventiv la domiciliu.

Un judecator federal a aprobat, luni seara, solicitarile procurorilor si a fixat o cautiune de zece milioane de dolari pentru Paul Manafort si de cinci milioane de dolari pentru Rick Gates, informeaza CNN.

Cei doi membri ai fostei echipe de campanie a lui Donald Trump sustin ca sunt nevinovati.

Vor trebui sa sune zilnic la o sectie de politie si pot parasi locuintele doar pentru a se intalni cu avocatii, pentru a veni in instanta, pentru servicii medicale ori religioase.

In paralel cu decizia instantei, Donald Trump, presedintele SUA, s-a distantat de fostii sai sustinatori, explicand ca faptele care li se reproseaza au avut loc cu multi ani inainte de alegeri si subliniind ca nu au existat deloc contacte ale colaboratorilor sai cu Rusia.

"Imi pare rau, dar aceste fapte au avut loc cu multi ani inainte ca Paul Manafort sa faca parte din echipa de campanie Trump. Dar de ce nu sunt vizati escroaca Hillary si democratii? In plus, nu a existat nicio intelegere secreta" cu Rusia, a transmis presedintele SUA intr-un mesaj pe Twitter.

Amintim ca cei doi fosti sefi ai campaniei electorale a lui Donald Trump sunt vizati de 12 capete de acuzare, inclusiv conspiratie impotriva SUA, spalare de bani si fals in declaratii.

Paul Manafort s-a alaturat echipei de campanie a lui Donald Trump in martie 2016 si a fost directorul acesteia in intervalul iunie-august 2016, pana cand a demisionat.

Rick Gates a colaborat cu Paul Manafort incepand din anul 2006 la o firma internationala care a desfasurat activitati de lobby inclusiv in Ucraina. In martie 2016, Rick Gates s-a alaturat echipei de campanie electorala a lui Donald Trump, fiind consilier politic si adjunct al lui Paul Manafort.

Citeste analiza Impactul prabusirii lui Paul Manafort asupra lui Donald Trump. Culoarele intunecate ale implicarii Rusiei in politica americana ...citeste mai departe despre "Cautiune de 10 milioane de dolari pentru Paul Manafort, plasat in arest la domiciliu. Trump se distanteaza de el" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump Manafort arest cautiune Rusia , #Stiri International