Cazul Bodnariu, ciocnirea civilizatiilor. Unde e abuzul?

Luni, 11 Ianuarie 2016, ora 14:40
1357 citiri
Cazul Bodnariu, ciocnirea civilizatiilor. Unde e abuzul?

Omeneste, mai ales daca esti parinte, cred ca este greu sa nu rezonezi intr-o oarecare masura macar cu necazul sotilor Bodnariu, carora autoritatile norvegiene le-au luat cei 5 copii si ar putea fi decazuti din drepturile parintesti.

Dar, dincolo de compasiune, oare este familia Bodnariu o victima a unui sistem pe care deja aud ca unii, mai radicali, ca sa nu le zic exaltati, il califica drept nazist? In opinia mea, nu. Si cred ca judecand rece, lucid, e cazul sa demontam cateva teme de falsa inflamare.

In primul rand, nu cred ca este cazul sa intram intr-o ecuatie de tipul "toti ne bate, toti ne injura". Tatal copiilor este intr-adevar de nationalitate romana, dar mama e norvegianca. Deci nu cred ca se poate pune problema unei exigente abuzive motivata etnic, care i-ar viza pe imigranti, dupa cum incearca sa sugereze unii dintre sustinatorii familiei Bodnariu.

Mai mult, potrivit relatarilor din presa, exista mii de cazuri similare in Norvegia, motivate de legislatia extrem de ...citeste mai departe despre "Cazul Bodnariu, ciocnirea civilizatiilor. Unde e abuzul?" pe Ziare.com

#Bodnariu copii Norvegia, #abuz copii Romania , #Stiri International