Cazul Crimeea: Ce prevede dreptul international si diferentele fata de alte secesiuni

Duminica, 23 Martie 2014, ora 11:19
1719 citiri
Cazul Crimeea: Ce prevede dreptul international si diferentele fata de alte secesiuni

Dezbaterea starnita de interventia rusa in Ucraina s-a axat in special pe termenii legalitatii in cadrul dreptului international, insa a degenerat rapid in acuzatii si interpretari periculoase ale precedentelor istorice.

Occidentul indignat sustine ca interventia Rusiei si secesiunea Crimeii sunt o flagranta "incalcare a dreptului international". Moscova, la randul sau, sustine ca le permite cetatenilor din Crimeea sa-si manifeste dreptul la autodeterminare "in deplina concordanta cu dreptul international", scrie Stewart Patrick pentru Council on Foreign Relations.

Rusia a acuzat Occidentul de ipocrizie si a amintit de precedentul Kosovo, care si-a declarat unilateral independenta de Serbia in 2008, spre indignarea Rusiei si Belgradului, insa incurajat de Occident.

Vestul a ripostat aratand ca cetatenii din Crimeea aveau deja autonomie extinsa in Ucraina, in vreme ce Moscova a reprimat miscarile de independenta de pe teritoriul sau, cum ar fi in Cecenia si Ingusetia.

In ...citeste mai departe despre "Cazul Crimeea: Ce prevede dreptul international si diferentele fata de alte secesiuni" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ucraina referendum Crimeea, #drept international referendum Crimeea , #Stiri International