Cazul Facebook la Curtea Europeana de Justitie, sau cand buturuga mica rastoarna carul mare

Miercuri, 07 Octombrie 2015, ora 11:18
1057 citiri
Cazul Facebook la Curtea Europeana de Justitie, sau cand buturuga mica rastoarna carul mare
Foto: Arhiva Ziare.com

Incapatanarea unui student austriac de a ramane consecvent credintelor sale potrivit carora Facebook abuzeaza prin popularitatea sa de buna credinta sau ignoranta utilizatorilor sai zdruncina din temelii politica europeana privind transferul de date, in plin proces de negociere a acordului comercial transatlantic TTIP si a reformei europene privind piata digitala unica.

Curtea Europeana de Justitie a invalidat marti decizia Comisiei Europene care dateaxa din 2000 privind declararea Statelor Unite ca "safe harbour" (zona sigura - n.red.) in transferul de date, dandu-i castig de cauza juristului austriac Max Schrems care in urma cu patru ani a dat Facebook in judecata pentru abuz, dupa ce a descoperit ca platforma sociala ii pastrase pe servere absolut toate informatiile promovate, inclusiv cele pe care Schrems le stersese cu ani in urma, ca utilizator Facebook din 2008.

El este fondatorul grupului militant Europa vs. Facebook, grup care a deschis doua cauze impotriva companiei ...citeste mai departe despre "Cazul Facebook la Curtea Europeana de Justitie, sau cand buturuga mica rastoarna carul mare" pe Ziare.com

#caz Facebook curte europeana justitie, #Facebook Europa date personale , #Stiri International