Revolta in Franta dupa ce judecatorii au refuzat sa elibereze o femeie gratiata de presedinte

Sambata, 13 August 2016, ora 20:07
750 citiri
Revolta in Franta dupa ce judecatorii au refuzat sa elibereze o femeie gratiata de presedinte
Foto: Captura YouTube

Un tribunal din Franta refuza sa o elibereze pe Jacqueline Sauvage, condamnata in 2014 la 10 ani de inchisoare pentru ca si-a ucis sotul, desi presedintele Francois Hollande a gratiat-o.

Cazul femeii, care a spus ca sotul le-a violat pe ea si pe fiicele sale, a suscitat un val de emotie si o ampla mobilizare in Franta.

In 2012, Sauvage si-a impuscat sotul in spate de trei ori, la o zi dupa ce fiul lor s-a spanzurat, relateaza The Guardian.

Femeia s-a aparat spunand ca a suferit 47 de ani de abuzuri din partea sotului, care o amenintase chiar in acea dimineata.

Dupa ce a fost condamnata definitiv, la 10 ani de inchisoare, in decembrie 2014, cele trei fiice i-au adresat presedintelui o cerere de gratiere, sprijinita de numerosi parlamentari si de personalitati publice, si sustinuta de o petitie care a strans 400.000 de semnaturi.

Hollande i-a acordat la inceputul acestui an o gratiere partiala, facand ...citeste mai departe despre "Revolta in Franta dupa ce judecatorii au refuzat sa elibereze o femeie gratiata de presedinte" pe Ziare.com

#condamnata crima sot gratiere Franta , #Stiri International