CE a aprobat fuziunea transportatorilor aerieni British Airways si Iberia

Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 15:08
1038 citiri
CE a aprobat fuziunea transportatorilor aerieni British Airways si Iberia

Comisia Europeana (CE) a aprobat fuziunea companiilor de transport aerian British Airways si Iberia, considerand ca operatiunea nu va afecta semnificativ concurenta in Zona Economica Europeana, informeaza NewsIn.

"CE a dat unda verde propunerii de fuziune intre British Airways si Iberia, ambele companii fiind active in domeniul transportului de pasageri si de marfa", se arata intr-un comunicat al Comisiei.

British Airways asigura servicii de transport pentru 150 de orase din 75 de tari.

Alte 215 orase sunt deservite prin diverse parteneriate, mentioneaza comunicatul.

Portofoliul Iberia include 106 de destinatii din 43 de state.

Compania opereaza transporturi catre alte 110 orase prin diverse parteneriate.

Cei doi operatori aerieni au anuntat in luna mai semnarea acordului final de fuziune, prin care se pune baza unuia dintre cele mai mari grupuri aeriene din lume.

Companiile se vor regrupa sub holdingul International Consolidated Airlines Group, dar vor desfasura activitatea autonom si sub marcile existente.

Holdingul nou format va fi cotat la bursele de la Londra si Madrid.

CE a acceptat, de asemenea, angajamentele propuse de British Airways, Iberia si American Airlines ca raspuns la ingrijorarile institutiei europene legate de intentia celor trei companii de a colabora.

Companiile, membre ale aliantei Oneworld, s-au angajat, printre altele, sa faciliteze intrarea sau extinderea concurentilor pe rutele dintre Londra, New York, Boston, Dallas si Miami prin punerea la dispozitie de sloturi de decolare si aterizare.

Slotul reprezinta intervalul de timp programat in care o aeronava poate decola sau ateriza.

 

#airways, #british, #ce, #fuziune, #iberia , #Stiri International