Ce asteptari sunt de la Consiliul Rusia-NATO: O raza de lumina sau niciun rost?

Miercuri, 13 Iulie 2016, ora 11:49
930 citiri
Ce asteptari sunt de la Consiliul Rusia-NATO: O raza de lumina sau niciun rost?
Foto: Arhiva Ziare.com

Consiliul Rusia-NATO incepe miercuri la Bruxelles - este abia al doilea in ultimii doi ani - iar multi nu spera ca acesta va veni cu un real progres, mai ales in conditiile in care tensiunile dintre cele doua parti au crescut in ultimele zile, dupa summit-ul Aliantei de la Varsovia.

Un inalt oficial rus sustine ca nu sunt sanse ca relatiile dintre cele doua parti sa se imbunatateasca. Viaceslav Nikonov, membru al Dumei de Stat, camera inferioara a parlamentului rus, a declarat pentru CNN ca "acest consiliu Rusia-NATO a fost creat pentru managementul crizei", insa "de fiecare data cand a existat o criza, Occidentul a incetat comunicarea". In acest moment "nu mai are niciun rost", este opinia sa.

Summit-ul NATO de la Varsovia: Cele mai importante decizii care s-au luat

In schimb, Serghei Markov, directorul Institutului pentru Studii Politice din Moscova si consilier la Kremlin, vede o raza de lumina.

Macar NATO a renuntat la politica "nebuna" de a taia orice contact cu ...citeste mai departe despre "Ce asteptari sunt de la Consiliul Rusia-NATO: O raza de lumina sau niciun rost?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#consiliu NATO Rusia, #asteptari Consiliu NATO Rusia, #Tensiuni NATO Rusia , #Stiri International