Ce face romanul cand se intelege turcul cu rusul?

Marti, 09 August 2016, ora 10:25
1149 citiri
Ce face romanul cand se intelege turcul cu rusul?

Ne place sau nu, in preajma noastra se produc schimbari majore, astfel incat trebuie sa urmarim cu atentie si cu ingrijorare actiunile politice ale statelor puternice din vecinatate.

De-a lungul istoriei, ne-am intersectat atat cu Imperiul Otoman, cat si cu Imperiul Tarist, transformat apoi in cel sovietic.

Amandoua si-au pus o amprenta puternica asupra societatii romanesti. Imperiul din miaza-noapte ne-a tinut in asuprire cateva secole si am platit tribut sfant, prin moartea crunta a Brancovenilor, decapitati pentru ca au refuzat sa renunte la crestinism.

De la rasarit am primit in ultimele doua secole doar amenintari. In 1812, au rupt Moldova in doua si ne-au luat Basarabia, transformand-o in gubernie ruseasca. Pana si astazi, Rusia tine captiva populatia romaneasca de la est de Prut.

Daca dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial ne-am pricopsit cu un regim criminal impus de Moscova, dupa prabusirea comunismului am ales calea cea mai sigura pentru a ne garanta securitatea si ...citeste mai departe despre "Ce face romanul cand se intelege turcul cu rusul?" pe Ziare.com

#Romania Erdogan Rusia, #Erdogan vizita Rusia Putin , #Stiri International