Ce locuinte poti cumpara cu un milion de dolari? De la garsoniera, la vila, in functie de tara

Joi, 24 Aprilie 2014, ora 13:35
2009 citiri
Ce locuinte poti cumpara cu un milion de dolari? De la garsoniera, la vila, in functie de tara
Sursa foto: Business Insider

Valoarea unui milion de dolari devine relativa in fata produselor de lux, iar piata imobiliara este cel mai bun exemplu. Cu aceeasi suma poti achizitiona o "debara" de 15 mp in Monaco sau o vila somptuoasa in Cape Town.

Monaco ramane cea mai scumpa piata imobiliara de lux, conform unui raport realizat de firma Knight Frank, citat de BusinessInsider.

Aici, pentru un milion de dolari, poate fi cumparat un "apartament" de numai 15 metri patrati, dimensiune similara cu marimea minima din punct de vedere legal a unei locuinte din California.

In acelasi timp, in Cape Town, cu un milion de dolari poate fi cumparata o locuinta de lux cu o suprafata de 14 ori mai mare decat cea din Monaco.

Monaco este urmat de Hong Kong, unde un milion de dolari costa o suprafata de 20,6 metri patrati, de Londra, cu o suprafata de 25,2 metri patrati si de Singapore si Geneva, unde 32,6 metri patati, respectiv 34,7 metri partati, costa cate un milion de dolari.

Sursa foto: Knight Frank

New York este primul oras american din acest "clasament", pe pozitia a sasea, aici putand fi cumparat cu un milion de dolari un apartament de lux de 40,2 metri partati. In apropiere se afla Moscova, cu 43 de metri patrati si Shanghai, cu 46,2 metri patrati.

De remarcat ca Tokyo se afla in a doua parte a Top 20, un milion de dolari valorand o suprafata de 75,5 metri patrati. Imediat dupa capitala Japoniei se afla Mumbai si Istanbul, insa suprafetele de aici sunt mai mari, de 95,7 metri patrati, respectiv 97,1 metri patrati.

#piata imobiliara, #imobiliar lux, #preturi imobiliare , #Stiri International