Ce ne aduce supararea pe dl Juncker?

Vineri, 16 Octombrie 2015, ora 11:34
727 citiri
Ce ne aduce supararea pe dl Juncker?

Revenim la conditiile geopolitice si psihologice ale razboiului rece. Bun venit dualism, adio nuante! Neo-imperialismul rusesc - exprimat in Georgia, Armenia, Asia Centrala, Belarus, Republica Moldova, Ucraina si, mai nou, in Siria - ne obliga sa reinventam "Occidentul" si sa constatam distanta dintre concept si realitatea terenului.

Rusia nu e atat de puternica pe cat pare, dar nici Occidentul atat de unit cat ar trebui, pentru a nu lua retorica lui Putin drept o fatalitate. Intre timp, in Romania - fost satelit moscovit sub umbrela CAER si a Pactului de la Varsovia - vechiile falii redevin vizibile. Si nu doar subliminal, in cifrul miscarilor intelectuale, ci si la nivelul agorei mediatice. Sau a starilor de spirit colective, incarcate de obscure aprehensiuni.

E suficient sa vezi reactia exagerata provocata de afirmatiile de la Passau ale lui Jean Claude Juncker: vai, liderii UE tradeaza UE! Vai, Berlinul ne-a vandut Moscovei!

Personal, citesc reactia lui Juncker ca pe ...citeste mai departe despre "Ce ne aduce supararea pe dl Juncker?" pe Ziare.com

#Baconschi Juncker Rusia SUA, #Baconschi Franta contracte Rusia, #Baconschi Europa Rusia , #Stiri International