Ce orase din Romania ar fi atacat SUA in cazul unui razboi nuclear - documente desecretizate

Sambata, 26 Decembrie 2015, ora 16:56
2073 citiri

Arhiva Nationala de Securitate a SUA a declasificat, in urma cu cateva zile, 800 de pagini de documente care arata care erau tintele armatei americane in cazul izbucnirii unui razboi nuclear in perioada Razboiului Rece.

Potrivit Fox News, noile documente releva ca armata americana era pregatita sa atace mii de orase din regiunile unde comunismul era la putere, respectiv din Asia si Europa, inclusiv din Romania.

Cele 800 de pagini de documente, care fac parte dintr-un plan intocmit in 1956 si denumit "Studiu privind necesarul de arme nucleare", au fost publicate pe site-ul Arhivei Nationale de Securitate a SUA pe data de 22 decembrie, sub numele "Listele cu tintele nucleare ale armatei americane in timpul Razboiului Rece, declasificate pentru prima data".

"Din informatiile pe care le detinem, niciun alt document de o asemenea insemnatate referitor la perioada Razboiului Rece nu a mai fost desecretizat vreodata", se arata pe site-ul nsarchive.gwu.edu, care descrie documentul ca ...citeste mai departe despre "Ce orase din Romania ar fi atacat SUA in cazul unui razboi nuclear - documente desecretizate" pe Ziare.com

#bomba nucleara razboi SUA Romania, #orase Romania tinte bomba atomica SUA , #Stiri International