Ce planuri isi fac armatele din Romania si Moldova pentru a-si uni fortele

Miercuri, 22 Iulie 2015, ora 11:39
1104 citiri
Ce planuri isi fac armatele din Romania si Moldova pentru a-si uni fortele
Foto: Arhiva Ziare.com

Initiativa de formare de catre Romania si Republica Moldova a unui batalion comun de mentinere a pacii, la care ar putea participa si militari din alte state, a constituit unul dintre subiectele principale ale discutiilor purtate marti la Chisinau de seful Statului Major General al Armatei Romane, general-locotenent Nicolae-Ionel Ciuca, cu conducerea militara a statului moldovean.

Dupa cum aminteste Radio Chisinau, ideea crearii unei astfel de subunitati a fost lansata in cadrul vizitei pe care ministrul moldovean al Apararii, Viorel Cibotaru, a efectuat-o la Bucuresti, in luna mai a acestui an.

Oprea a semnat acordul cu Republica Moldova privind cooperarea militara

Conform aceleiasi surse, generalul Nicolae-Ionel Ciuca, aflat de marti intr-o vizita in Republica Moldova, a avut intalniri cu ministrul Viorel Cibotaru, precum si cu omologul sau de la Chisinau, generalul Igor Gorgan.

Oficialul militar roman a subliniat, in cadrul intrevederii avute cu ministrul Cibotaru, ...citeste mai departe despre "Ce planuri isi fac armatele din Romania si Moldova pentru a-si uni fortele" pe Ziare.com

#armata Romania Moldova, #batalion comun Romania Moldova , #Stiri International