Ce rachete va aduce SUA la baza militara de la Deveselu

Joi, 17 Iulie 2014, ora 13:50
2693 citiri
Ce rachete va aduce SUA la baza militara de la Deveselu
Foto: defencetalk.com

Marina militara a SUA va incepe in 2015 amplasarea unui sistem de aparare cu rachete de tip Aegis la baza militara de la Deveselu, din Romania.

Sistemul va trebui sa asigure apararea impotriva unor rachete balistice, iar Iranul este considerat principala amenintare.

Prima faza a planului a fost deja implementata si a constat in aducerea unui sistem terestru de aparare aeriena Aegis, furnizat de compania Lockheed si un radar de tip SPY-1, care va functiona legat cu un sistem de rachete Raytheon SM-3 aflat la bordul unor nave americane din Marea Mediterana, scrie Aviation International News.

Primul astfel de sistem a fost proiectat si testat la o baza speciala a SUA din Hawaii, la Barking Sands. Sistemul, numit Aegis Ashore, a trecut printr-o testare in luna mai. O racheta care nu purta incarcatura a fost trasa in directia unei tinte simulate pentru a testa capacitatea de reactie de baza a sistemului.

Un al doilea sistem Aegis Ashore a fost realizat la o baza a Agentiei ...citeste mai departe despre "Ce rachete va aduce SUA la baza militara de la Deveselu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Aegis Deveselu caracal antiracheta, #Aegis rachete SUA Romania, #Aegis rachete protectie SUA , #Stiri International