Ce sanse avem sa mergem fara vize in Canada? Ce este CETA si de ce se opun europenii

Sambata, 22 Octombrie 2016, ora 18:01
819 citiri

Acordul de liber schimb CETA dintre Uniunea Europeana si Canada, pe care Romania a convenit sa-l semneze pentru ridicarea vizelor de catre Ottawa, era aproape de a fi semnat de toate tarile UE, insa a esuat din cauza opozitiei Valoniei. In plus, acordul este primit in general cu ostilitate in Europa.

Vineri, cele 28 de state UE nu au reusit sa ajunga la un consens pe marginea acordului comercial cu Canada, la reuniunea Consiliului European, din moment ce Belgia, mai precis regiunea Valonia, s-a opus acestei intelegeri, aminteste Global Research.

Astfel, Bruxellesul nu poate merge inainte cu acordul fara consimtamantul tuturor parlamentelor regionale. In plus, Romania, Bulgaria si Slovenia au facut din semnarea acestui acord moneda de schimb pentru ridicarea vizelor impuse cetatenilor lor de catre Canada - de fapt doar tratarea acestor tari asemenea celorlalte state membre UE.

Europarlamentarul Anne-Marie Mineur sustine pozitia Valoniei: "Sunt foarte multumita sa vad ca ...citeste mai departe despre "Ce sanse avem sa mergem fara vize in Canada? Ce este CETA si de ce se opun europenii" pe Ziare.com

#acord CETA UE Canada, #proteste acord CETA, #ce este CETA, #CETA vize Romania Canada, #Belgia acord CETA Canada UE , #Stiri International