Ce scrie presa americana, dupa intalnirea Iohannis-Trump: S-au contrazis pe tema ridicarii vizelor

Sambata, 10 Iunie 2017, ora 12:01
1173 citiri
Ce scrie presa americana, dupa intalnirea Iohannis-Trump: S-au contrazis pe tema ridicarii vizelor
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presa americana aloca spatii importante intalnirii dintre presedintele roman si cel american, de vineri, dar mai ales declaratiei de presa comune a lui Klaus Iohannis si Donald Trump.

CNN scoate in evidenta faptul ca, la intrebarea referitoare la discutii despre programul Visa Waiver, cei doi lideri au raspuns diferit.

Imediat ce se termina intrebarea reporterului Dana Pacuraru, de la Realitatea TV, Iohannis raspunde "da", insa in acelasi timp isi incepe si Trump raspunsul, unul negativ.

"Nu am discutat, dar in mod cert vom discuta", a spus Trump, in timp ce Iohannis a completat, imediat, dupa ce liderul american i-a semnalat sa continue: "Am mentionat acest aspect. L-am mentionat si in cadrul altor intalniri, e important pentru noi. Problema vizelor e importanta si probabil ca vom avansa in aceasta privinta".

"Presedintele Donald Trump a parut ca il contrazice direct pe presedintele roman Klaus Iohannis, in raspunsul pe tema ridicarii vizelor, la conferinta de presa de vineri", noteaza CNN, care titreaza ca cei doi "nu sunt de acord daca au discutat despre programul Visa Waiver".

Sursa citata noteaza ca a fost solicitat un punct de vedere de la Casa Alba, pe aceasta tema, insa institutia nu a raspuns.

CNBC publica mai multe inregistrari de la eveniment, iar una dintre ele este despre faptul ca Trump a spus ca "Romania este un membru valoros in coalitia ce lupta pentru infrangerea Statului Islamic".

De asemenea, agentia Associated Press noteaza ca Trump a salutat relatia dintre Statele Unite si Romania si a laudat ajutorul tarii noastre in lupta mondiala contra terorismului.

"Trump multumeste Romaniei pentru cheltuielile alocate NATO (Apararii - n.red.) ", titreaza si USA Today, intr-un clip de la conferinta de presa.

Boston Globe noteaza ca cel putin trei titluri au fost generate de intalnirea dintre Trump si Iohannis. Unul dintre ele este angajamentul Statelor Unite pentru respectarea articolului 5 din Tratatul NATO.

Al doilea este subiectul audierii fostului director FBI James Comey si al scandalului in care sunt implicati cei doi, iar al treilea a fost reprezentat de situatia Qatarului, stat izolat de celelalte tari arabe, din cauza ca ar fi "finantat terorismul la un nivel foarte inalt", potrivit lui Trump.

Tot referitor la conferinta celor doi, Newsmax scrie ca reprezentantilor CNN si New York Times le-au fost aloca ...citeste mai departe despre "Ce scrie presa americana, dupa intalnirea Iohannis-Trump: S-au contrazis pe tema ridicarii vizelor" pe Ziare.com

#presa americana intalnire Trump Iohannis, #Iohannis Trump declaratie Washington, #Iohannis Trump intalnire Casa Alba, #Iohannis Trump ridicare vize , #Stiri International