Ce se intampla daca nu mai e Netanyhu premier in Israel?

Marti, 17 Martie 2015, ora 15:29
988 citiri
Ce se intampla daca nu mai e Netanyhu premier in Israel?
Foto: Times of Israel

Israelienii sunt asteptati marti la urne, pentru alegeri parlamentare. Scrutinul este, de fapt, un referendum pe tema performantei premierului Benjamin Netanyahu, si l-ar putea propulsa in fruntea viitorului Executiv pe Isaac Herzog, liderul Uniunii Zioniste.

Cunoscut si sub numele de "Boujie", Herzog vine dintr-o impresionanta dinastie si a avut o campanie electorala de succes, in care a promis sa imbunatateasca relatiile tensionate cu aliatii si vecinii Israelului. Analistii cred ca avocatul devenit politician ar putea schimba si tonul relatiei cu SUA, scrie, intr-o ampla analiza, NBC.

Sondajele de opinie aratau, inainte de deschiderea urnelor, ca alianta sa de centru ar avea 26 de mandate din cele 120 din Knesset, in vreme ce partidul Likud, al lui Netanyahu, ar urma sa obtina doar 22.

Potrivit sistemului electoral israelian, niciun partid nu poate castiga majoritatea mandatelor parlamentare, asa ca Netanyahu mai are sanse sa formeze viitorul Guvern, daca reuseste sa ...citeste mai departe despre "Ce se intampla daca nu mai e Netanyhu premier in Israel?" pe Ziare.com

#Israel parlamentare Netanyahu, #Israel alegeri Netanyahu Herzog , #Stiri International