Ce se va intampla imediat dupa referendum, daca britanicii voteaza sa iasa din UE

Vineri, 17 Iunie 2016, ora 13:24
852 citiri
Ce se va intampla imediat dupa referendum, daca britanicii voteaza sa iasa din UE
Foto: Arhiva Ziare.com

Ce se va intampla in urmatoarele zile dupa referendumul de joia viitoare din Marea Britanie, daca alegatorii spun "da" iesirii din UE?

Sondajele arata ca nu este deloc exclus ca votantii sa aleaga iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana. Cu toate acestea, se discuta foarte putin despre care ar putea fi consecintele imediate ale votului crucial, sustine Emran Mian, directorul Social Market Foundation, autorul mai multor carti si editorialist la diverse publicatii britanice.

Afla cati britanici voiau iesirea din UE, cu o saptamana inainte de referendum

Concentrarea mai mare este pe modul in care ar urma sa actioneze cateva institutii cheie - Banca Angliei, ministerele si institutiile UE -, decat daca premierul David Cameron isi va da sau nu demisia, scrie Mian intr-un editorial publicat de The Telegraph.

Banca Angliei

Guvernatorul Bancii Angliei, Mark Carney, a recunoscut ca institutia sa are un plan de urgenta. In cazul unui vot in favoarea Brexit, bancherii se ...citeste mai departe despre "Ce se va intampla imediat dupa referendum, daca britanicii voteaza sa iasa din UE" pe Ziare.com

#referendum Brexit, #urmari referendum Brexit, #referendum Brexit UE , #Stiri International