Ce spune Vladimir Putin despre "scenariul apocaliptic" al unui razboi Rusia-Ucraina

Marti, 24 Februarie 2015, ora 07:57
1876 citiri
Ce spune Vladimir Putin despre "scenariul apocaliptic" al unui razboi Rusia-Ucraina
Foto: Kremlin

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat, luni, ca un razboi cu Ucraina este improbabil.

"Cred ca un asemenea scenariu apocaliptic este improbabil si sper ca nu se va intampla niciodata", a raspuns acesta unui jurnalist care il intrebase daca se asteapta la un razboi intre Rusia si Ucraina, scrie Reuters, citat de Daily Mail.

"Europa este la fel de interesata de asta ca si Rusia. Nimeni nu vrea un conflict la marginea Europei, in special un conflict armat", a aratat acesta, exprimandu-si sustinerea fata de acordul de armistitiu de la Minsk, care ar fi cea mai buna cale de stablizare a estului Ucrainei.

Daca acest acord este implementat, a spus Putin, atunci conflictul separatist din estul Ucrainei se va "stabiliza gradual". Liderul de la Moscova a repetat ca in Ucraina, de partea separatistilor, nu lupta trupe ruse.

Putin a facut si referire la peninsula Crimeea, anexata de Rusia in martie anul trecut, si planurile presedintelui ucrainean Petro Porosenko de a o recuceri: ...citeste mai departe despre "Ce spune Vladimir Putin despre "scenariul apocaliptic" al unui razboi Rusia-Ucraina" pe Ziare.com

#Putin razboi Ucraina Rusia, #Putin anexare Crimeea , #Stiri International