Ce transmite Casa Alba dupa demiterea directorului FBI: E timpul sa mergem mai departe. Devine absurd

Miercuri, 10 Mai 2017, ora 11:57
1267 citiri
Ce transmite Casa Alba dupa demiterea directorului FBI: E timpul sa mergem mai departe. Devine absurd
Foto: Twitter/Sarah H. Sanders

Demiterea directorului FBI de catre presedintele Donald Trump, marti, a socat pe toata lumea. Inclusiv pe James Comey, care a aflat in timp ce tinea un discurs si care, initial, a crezut ca e o gluma si s-a amuzat de veste, cu voce tare, in fata publicului sau.

Iata ca la cateva ore dupa demiterea sa, Casa Alba a iesit cu declaratii menite sa "faca lumina" vizavi de acest subiect.

Adjunctul secretarului de presa al Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, a declarat pentru Fox News ca "e timpul sa mergem mai departe", FBI-ul sa lase balta ancheta ce trebuia sa stabileasca daca presedintele a avut sau nu legaturi cu Rusia in timpul alegerilor prezidentiale de anul trecut, arata Business Insider.

Aceasta, care i-a fost consilier lui Trump in timpul campaniei prezidentiale, sustine ca demiterea nu va avea niciun impact asupra anchetei FBI, insa sustine ca e vorba de toata situatia in ansamblu. "Cand au de gand sa renunte la asta? (la ancheta, la acuzatii - n. red.) ".

"Dureaza deja de aproape un an. Sincer, devine absurd. Nu e nimic acolo. Am tot auzit asta, din nou si din nou. (...) Tot auzim asta de 11 luni. (...) E timpul sa mergem mai departe, e timpul sa ne concentram pe lucrurile care ii intereseaza pe americani", a mai spus aceasta.

Comey a depus marturie in martie, sustinand ca FBI-ul este in primele stadii ale anchetei in ceea ce priveste amestecul Rusiei in alegeri si daca Trump a fost implicat sau nu. Insa astfel de investigatii dureaza ani. Nici aceasta nu are cum sa fie gata pana in 2018, mai scrie sursa.

Dupa demiterea soc a sefului FBI, nu doar democratii, cat si o parte dintre republicani l-au condamnat pe Trump.

Comey a rezistat doar patru ani dintr-un mandat de zece ani la conducerea Biroului Federal de Investigatii. Fusese numit la conducerea FBI de catre Barak Obama, in 2013, dupa ce ocupase functia de adjunct al procurorului general in administratia lui George W. Bush.

Motivul oficial pentru care Comey a fost demis e legat de felul in care a gestionat investigatia cu privire la e-mailurile lui Hillary Clinton. Insa trebuie amintit ca Trump il laudase anterior pe Comey tot pentru acelasi lucru.

Jeffrey Toobin, consultant pe probleme juridice pentru CNN, a declarat ca decizia presedintelui este "scandaloasa, tipica unor regimuri autocrate". "Un abuz grotesc de putere", a spus el.

"Acest om conducea o investigatie asupra administratiei de la Casa Alba. Iar acum Casa Alba l-a concediat. Astfel de lucruri nu se intampl ...citeste mai departe despre "Ce transmite Casa Alba dupa demiterea directorului FBI: E timpul sa mergem mai departe. Devine absurd" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Casa Alba reactie demitere sef FBI, #motiv demitere James Comey, #demitere director FBI, #ancheta FBI amestec Rusia alegeri SUA , #Stiri International