CE trimite Romania la Curtea de Justitie a UE: Ce spune avocatul tarii noastre la CJUE

Joi, 28 Mai 2015, ora 15:05
976 citiri
CE trimite Romania la Curtea de Justitie a UE: Ce spune avocatul tarii noastre la CJUE
Foto: Vertical News

Avocatul Romaniei la Curtea de Justitie a UE, Horatiu Radu, s-a declarat joi ingrijorat dupa ce Comisia Europeana a anuntat ca sesizeaza CJUE pentru neindeplinirea, de catre Romania, a obligatiei de a transpune in dreptul intern actul normativ revizuit al UE privind vehiculele scoase din uz.

"Cel mai tare ma ingrijoreaza ca suntem dusi din nou in fata CJUE. Ieri (miercuri, n.red.) a trecut prin guvern un proiect de lege privind vehiculele scoase din uz care va intra in procedura parlamentara de urgenta.

Celelalte cauze, privind netranspunerea directivelor in domeniul bancar si al drepturilor de autor, sunt mai usor de gestionat. Mai avem doua luni sa transpunem directivele in legislatia interna. Pe directiva din domeniul bancar avem un grup de lucru si se lucreaza la actul normativ. Institutiile responsabile sunt BNR, ASF si Ministerul Finantelor. Ministerele de Externe si al Justitiei sprijina acest demers", a declarat Horatiu Radu, pentru Ziare.com.

CE trimite Romania la ...citeste mai departe despre "CE trimite Romania la Curtea de Justitie a UE: Ce spune avocatul tarii noastre la CJUE" pe Ziare.com

#Horatiu Radu avocat Romania CJUE, #Romania judecata Curte Justitie UE , #Stiri International