Ce urmareste, de fapt, Rusia in Siria

Luni, 19 Octombrie 2015, ora 20:25
1031 citiri

La aproape o luna de la implicarea militara a Rusiei in Siria, oficialii de la Kremlin admit ca scopul urmarit este mai amplu decat cel anuntat public, adica lupta impotriva gruparilor teroriste.

In realitate, tinta Moscovei este de a-l ajuta pe presedintele sirian Bashar al-Assad sa recastige cat mai multe din teritoriile pe care fortele sale le-au pierdut in fata opozantilor, inclusiv in fata rebelilor sustinuti de SUA, au declarat oficiali rusi pentru Bloomberg.

Desfasurarea militara a Rusiei, cu ajutorul aeronavelor si vaselor maritime dispuse in Marea Neagra precum si in Marea Caspica, ar putea dura cel putin un an, daca nu mai mult, a declarat unul dintre oficiali.

Presedintele Vladimir Putin isi doreste sa recastige puterea de care se bucura fosta Uniune Sovietica si sa demonstreze ca el poate dicta termenii in care se discuta cu Washingtonul.

Daca strategia sa va fi una de succes, Rusia va forta SUA si aliatii sai sa aleaga intre Assad, pe care il acuza de abuzuri ...citeste mai departe despre "Ce urmareste, de fapt, Rusia in Siria" pe Ziare.com

#Putin Rusia Siria, #Rusia bombardament Siria , #Stiri International