Ce va face Joe Biden, dupa 8 ani in care a fost vicepresedintele lui Obama

Miercuri, 08 Februarie 2017, ora 21:43
2936 citiri
Ce va face Joe Biden, dupa 8 ani in care a fost vicepresedintele lui Obama
Foto: Twitter/Joe Biden

Dupa 8 ani ca vicepresedinte, Joe Biden, in varsta de 74 de ani, va deveni profesor la Universitatea Pennsylvania.

Universitatea a anuntat marti ca Biden, ramas fara job de 19 zile, va preda diplomatie internationala, arata Business Insider.

"Joe Biden este unul dintre cei mai mari oameni de stat ai tuturor timpurilor", a declarat presedintele universitatii, Amy Gutmann.

Aceasta a explicat ca alegerea are la baza un mare atu al lui Biden: "In cariera sa distinsa in serviciul natiunii, a demonstrat o capacitate unica de a aduce impreuna oamenii, in ciuda a ceea ce-i divizeaza, si de a gasi raspunsuri constructive la unele dintre cele mai dificile si importante provocari ce tin de politica zilelor noastre".

Biden a facut parte din Senat in perioada 1973 - 2009 si a fost vicepresedinte in timpul Administratiei Obama, timp de 8 ani.

"La Universitatea Pennsylvania, abia astept sa continui ceea ce a fost o parte importanta din cariera mea in serviciul public: sa promovez si sa protejez ordinea internationala de dupa Al Doilea Razboi Mondial, cea care tine SUA puternice si in siguranta", a declarat Biden.

Cariera sa la catedra ar putea fi insa una scurta, din moment ce Biden a declarat presei in decembrie ca nu exclude o noua candidatura la presedintia SUA, in 2020.

In urma cu mai putin de o luna, Biden a fost decorat de Barack Obama cu cea mai inalta distinctie, Medalia Libertatii. ...citeste mai departe despre "Ce va face Joe Biden, dupa 8 ani in care a fost vicepresedintele lui Obama" pe Ziare.com

#Joe Biden profesor universitate, #Joe Biden diplomatie internationala, #Joe Biden job prezent , #Stiri International