Cea mai grea saptamana pentru Trump: Coreea de Nord si Charlottesville

Miercuri, 16 August 2017, ora 20:00
1129 citiri
Cea mai grea saptamana pentru Trump: Coreea de Nord si Charlottesville
Foto: Facebook/ Donald J. Trump

Presedintele Donald Trump a avut o saptamana foarte agitata, avand de rezolvat doua crize - una externa, care se prelungeste de mult timp, in Coreea de Nord, si una interna aparuta sambata, respectiv situatia din Charlottesville.

Insa liderul de la Casa Alba a esuat in ambele situatii, scrie Foreign Policy, intr-un articol cu titlul "Presedintele nostru absent".

"Sunt saptamani precum cea trecuta care folosesc pentru a ne aminti cat de esentiala este presedintia", noteaza sursa citata.

Criza din Coreea de Nord

Situatia extrem de tensionata dintre Coreea de Nord si Statele Unite a generat o criza care a fiert la foc mic, dar care a dat in clocot dupa cel mai recent test cu racheta balistica efectuat de Coreea de Nord la sfarsitul lunii iulie.

Apoi, Phenianul a amenintat ca poate amplasa o bomba nucleara pe rachetele sale.

Imediat, Donald Trump a amenintat Coreea de Nord cu "foc si furie cum n-a mai vazut lumea", mesaj de care s-au dezis pana si oficialii Administratiei de la Washington.

Alerta pe insula americana Guam de teama unui atac nord-coreean. Trump continua amenintarileRazboiul declaratiilor dintre Trump si Kim Jong Un a pus lumea pe jar: Japonia e pregatita sa opreasca racheteleTrump ameninta iar Coreea de Nord: Armele sunt incarcate. Kim Jong-un nu va scapa nepedepsit!

Foreign Policy noteaza insa ca presedintele nu a reusit sa articuleze si sa conduca strategia americana privind Coreea de Nord.

Trump a avut misiunea de a trimite simultan un mesaj clar de intimidare Coreei de Nord, admonestand China si acuzand Beijingul de joc dublu, pentru ca sustine regimul de la Phenian in timp ce se preface ca pune presiune pe el, si reasigurand Japonia si Coreea de Sud ca Statele Unite vor respecta angajamentele aliantei.

Insa Trump a esuat in toate demersurile, iar presedintele ar trebui sa formuleze politicile mai degraba la Casa Alba decat pe Twitter, mai comenteaza sursa citata.

Kim Jong-un amana atacarea Guamului. Vrea sa vada ce mai au de gand "nesabuitii de yankei"Statele Unite si Japonia vor apara impreuna Guamul de rachetele Coreei de NordKim Jong-un a primit planurile de atac asupra insulei americane Guam

Charlottesville

Apoi, sambata, a aparut situatia de dupa atacul din Charlottesville, Virginia. SUA aveau nevoie de un presedinte care sa condamne cu claritate morala rasismul si suprematia albilor si sa promoveze unitatea nationala, facand apel la cele mai bune idealu ...citeste mai departe despre "Cea mai grea saptamana pentru Trump: Coreea de Nord si Charlottesville" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Donald Trump Coreea de Nord, #Donald Trump Charlottesville, #Trump rasism Charlottesville, #Trump mesaj Coreea de Nord , #Stiri International