Cei mai bine platiti actori de la Hollywood

Joi, 09 Septembrie 2010, ora 18:10
2069 citiri
Cei mai bine platiti actori de la Hollywood

In anul de criza 2010, una dintre industriile care au avut cel mai putin de suferit este cea a filmului. Johnny Depp, cel care deschide topul celor mai bine platiti actori din Cetatea Filmului, a castigat nu mai putin de 75 de milioane de dolari.

Iata topul celor mai bine platiti actori de la Hollywood, potrivit celor de la Forbes.com.

1. Johnny Depp

Cat a castigat: 75 milioane de dolari

Depp a urcat pe primul loc in topul celor mai bine platiti actori de anul acesta, in mare parte, datorita rolului din "Alice in Tara Minunilor". Filmul 3D marca Disney a avut incasari de peste 1 miliard de dolari.

2. Ben Stiller

Cat a castigat: 53 de milioane de dolari

Filmele lui Stiller au strans peste 2 miliarde de dolari numai in Statele Unite, facand din actor unul din cele mai bine platite staruri de la Hollywood.

Succesul de anul acesta i se datoreaza celei de-a treia parte a seriei "Un socru de cosmar".

3. Tom Hanks

Cat a castigat: 45 de milioane de dolari

Rolul din care a avut cel mai mult de castigat, in ultimul an, a fost cel din "Ingeri si demoni", film cu incasari globale de 485 milioane de dolari.

4. Adam Sandler

Cat a castigat: 40 de milioane de dolari

Pentru fani, comicul Sandler este o asigurare ca filmul va fi unul distractiv iar pentru producatori, nimic mai putin decat un magnet al profiturilor.

In acest context, este printre putinii actori care isi mai permit sa ceara un salariu de 15 milioane de dolari.

5. Leonardo diCaprio

Cat a castigat: 28 de milioane de dolari

Cea de-a patra colaborare cu regizorul Martin Scorsese, concretizata sub forma thrillerului "Shutter Island", a avut incasari de 300 de milioane de dolari.

Totusi, adevarata lovitura de anul acesta pentru Leonardo diCaprio este Inception, care a strans deja peste 700 de milioane de dolari.

6. Daniel Radcliffe

Cat a castigat: 25 de milioane de dolari

Radcliffe inca isi hraneste averea din rolul sau de vrajitor in seria "Harry Potter", insa va avea in curand sansa de a demonstra ca poate mai mult de atat.

Partea a doua din "Harry Potter si Talismanele Mortii", ce urmeaza a fi lansata in 2011, va incheia seria care a adunat pana acum un total de 5,4 miliarde de dolari.

7. Robert Downey Jr.

Cat a castigat: 22 milioane de dolari

Succesul inregistrat in rolul super-eroului Tony Stark/Iron Man dar si in cel al faimosului detectiv Sherlock Holmes i-a asigurat lui Robert Downey Jr. o prezenta bine meritata in topul celor mai bine platiti actori de anul acesta.

8. Tom Cruise

Cat a castigat: 22 milioane de dolari

Nu foarte prezent pe marele ecran in acest an, Tom Cruise a reusit sa stranga peste 20 de milioane de dolari din drepturile obtinue pe filmele difuzate la TV. Momentan, Cruise filmeaza pentru cel de-al patrulea film al seriei "Misiune Imposibila".3

9. Brad Pitt

Cat a castigat: 20 de milioane de dolari

Prezenta lui Pitt in filmul "Inglourious Basterds" a asigurat productiei lui Tarantino castiguri de 314 milioane de dolari. O alta sursa importanta de venituri a constat in contractele de publicitate.

10. George Clooney

Cat a castigat: 19 milioane de dolari

Pentru rolul din "Up in the Air" (Sus, in aer), Clooney a primit o nominalizare la Oscar si un salariu multumitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actori, #hollywood, #filme, #castiguri , #Stiri International