Cei mai bogati 10 oameni din Franta au impreuna mai mult decat PIB-ul Greciei

Joi, 09 Iulie 2015, ora 18:28
916 citiri
Cei mai bogati 10 oameni din Franta au impreuna mai mult decat PIB-ul Greciei
Foto: Ziare.com

Averea cumulata a celor mai bogate zece persoane din Franta se ridica la 194,4 miliarde euro, o suma ce depaseste Produsul Intern Brut al Greciei din 2014, de 179,081 miliarde euro, conform topului publicat de revista economica "Challenges".

In fruntea acestui clasament se situeaza omul de afaceri Bernard Arnault si familia sa, care controleaza grupul de produse de lux LVMH (Louis Vuitton, Loewe, Givenchy, Kenzo, Guerlain, Bvlgari, Moe & Chandon, Dom Perignon...), cu o avere de 34,7 miliarde euro.

Pe locurile urmatoare se afla mostenitoarea imperiului cosmeticelor L'Oreal, Liliane Bettencourt, a carei avere se cifreaza la 30,9 miliarde euro, si omul de afaceri Axel Dumas, aflat in fruntea grupului de lux Hermes, cu o avere estimata la 24,1 miliarde euro.

Pozitia a patra ii revine proprietarului lantului de distributie Auchan (Alcampo), Gerard Mulliez, cu o avere de 23 miliarde euro, acesta fiind urmat in clasament de Serge Dassault, proprietarul grupului aeronautic Dassault, ...citeste mai departe despre "Cei mai bogati 10 oameni din Franta au impreuna mai mult decat PIB-ul Greciei" pe Ziare.com

#Franta avere cei mai bogati, #top averi Franta , #Stiri International