Cel mai recent sondaj din Franta arata ca Fillon ar pierde presedintia. Se va retrage?

Duminica, 05 Martie 2017, ora 21:08
823 citiri
Cel mai recent sondaj din Franta arata ca Fillon ar pierde presedintia. Se va retrage?
Foto: Facebook/Francois Fillon

Candidatul dreptei franceze la alegerile prezidentiale Francois Fillon, vizat de o ancheta penala, ar pierde cursa, dar colegul sau de partid Alain Juppe ar intra in turul doi daca il va inlocui, indica un sondaj difuzat duminica.

Sondajul a fost realizat de Kantar Sofres-Onepoint in perioada 2-4 martie, in timp ce cresteau presiunile asupra lui Fillon din interiorul partidului sau de a se retrage si Juppe sa-i ia locul, relateaza Reuters.

Potrivit sondajului, Fillon este creditat cu doar 17% din intentiile de vot, cu 3% mai putin decat in sondajul de luna trecuta, scor ce l-ar elimina din cursa.

Lidera Frontului National, Marine Le Pen, si centristul independent Emmanuel Macron ar intra astfel in turul doi cu 26% si, respectiv, cu 25%, conform sondajului realizat pe un esantion de 1.027 de persoane.

In cazul in care Fillon va fi inlocuit cu Juppe, acesta ii va lua locul lui Macron in turul doi. La primul tur, Le Pen ar obtine 27% din voturi, Juppe - 24,5% si Macron doar 20%, arata sondajul.

Scandalul angajarilor fictive facute de Fillon: Procurorii francezi cer deschiderea unui dosar pentru prezidentiabilPerchezitii acasa la Francois Fillon, candidat la presedintia Frantei: Nu voi ceda, nu ma voi retrage!Romanii i-au inspirat pe francezi, care vor participa la un protest anticoruptie la Paris: Rezistam!Stanga franceza merge pe mana unui anonim la prezidentiale. Pentru Le Pen devine tot mai simplu

Francois Fillon - vizat de o ancheta in justitie legata de presupuse angajari fictive si aflat sub presiunea intensa a taberei sale, care pare sa-i pregateasca scoterea din cursa - a prezidat, duminica, la Paris, o "mare adunare", a zeci de mii de sustinatori de-ai sai, considerata o ultima lupta, intr-un razboi pierdut, o lupta de onoare.

...citeste mai departe despre "Cel mai recent sondaj din Franta arata ca Fillon ar pierde presedintia. Se va retrage?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sondaj alegeri prezidentiale Franta 2017 , #Stiri International